Жельо Бойчев и Христо Проданов регистрираха листата на социалистите в 23-и МИР  

Тази кампания трябва да покаже, че БСП е двигател на промяната в България

Жельо Бойчев и Христо Проданов регистрираха листата с кандидати за депутати от коалиция "БСП за България" в 23-и МИР в София. Двамата внесоха документите в Районната избирателна комисия в столичната Община „Триадица“ малко преди обед. Досегашният депутат Жельо Бойчев е водач на листата на 23-и МИР, а Христо Проданов, който е председател на район „Триадица“ и заместник-председател на Градския съвет на БСП-София, е на второ място. Окончателният вариант на листите с кандидати за народни представители беше утвърден на пленум на Националния съвет на БСП в неделя. 
“Предстои ни тежка кампания. Ще бъде оспорвана, но се надявам сблъсъците с опонентите ни да са честни, съдържателни, с аргументи и предложения за бъдещето", коментира Жельо Бойчев след като регистрира листата. "Тази кампания трябва да покаже, че БСП е двигател на промяната в България. Ние вече направихме първата крачка в тази посока – на президентските избори в края на миналата година. Убеден съм, че ще продължим в тази посока и ще надградим. България има нужда от промяна. Промяна за по-добро бъдеще и просперитет за всеки български гражданин", допълни той. По думите на Бойчев в центъра на кампанията ще бъде поставена темата за липсата на справедливост в страната. "Тази липса на справедливост я усеща всеки български гражданин в ежедневието си“, допълни кандидатът за народен представител. 
„Регистрирахме листа, в която личат имената на авторитети в областта на икономиката, образованието, здравеопазването", коментира Христо Проданов. "Това са личности, доказали себе си като специалисти и професионалисти. Надявам се кампанията да е позитивна и градивна. И да проведем честни избори, които да донесат промяна в държавата“, каза още той.

Списък с кандидати за народни представители в листата на 23-и МИР в София:

1. Жельо Иванов Бойчев
2. Христо Танчев Проданов
3. Георги Георгиев Михайлов
4. Румен Василев Гечев
5. Ирена Тодорова Анастасова
6. Румен Николов Георгиев
7. Даниел Сергеев Тунчев
8. Любомир Евгениев Ковачев
9. Марин Василев Пенков
10. Десислава Иванова Маркова 
11. Ваня Чавдарова Добрева
12. Орлин Георгиев Ваташки
13. Еньо Енев Савов
14. Светлана Стефанова Шаренкова
15. Христо Цветанов Монов 
16. Деян Величков Борисов
17. Димитър Тодоров Генчев
18. Петър Христов Апостолов
19. Мария Стефанова Недялкова
20. Николай Пламенов Бериевски
21. Радина Тошкова Балабанова
22. Николай Кирилов Яръмов
23. Десислава Илиева Терзиева-Иванова
24. Пламен Веселинов Пувков
25. Александър Вачев Петров
26. Антоанета Милчова Георгиева
27. Николай Георгиев Гърнев
28. Ивайло Георгиев Маринов
29. Петя Петрова Шерденова
30. Иван Рачков Иванов
31. Владимир Юриев Илков
32. Ивайло Илиянов Павлов